Monumentele istorice din Bucuresti pot fi identificate de orice persoana interesata printr-o aplicatie de tip online - eGISpat Bucuresti - o baza de date bazata pe un sistem de harti, creata de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) si Institutul National al Monumentelor Istorice (INMI).

Baza de date poate fi accesata pe site-ul Institutului National al Monumentelor Istorice, la adresa (http://193.226.155.78/Bucuresti/Centru.aspx), informeaza MCC.

Aceasta aplicatie reprezinta un prim proiect pilot in cadrul programului eGISpat, finantat de Ministerul Culturii.

Aplicatia are doua componente: una publica si una dedicata specialistilor. Cea publica da posibilitatea de a cauta un monument istoric dupa urmatorii indicatori: codul LMI 2004 (codul de inventariere), adresa monumentului, denumirea monumentului si datare.

A doua componenta este dedicata specialistilor, INMI si MCC, Directiei de Cultura Bucuresti, care au posibilitatea de a edita baza de date, actualizand-o.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.