Cand este cel mai bine sa-ti schimbi profesia? Tendinta obisnuita este sa amani momentul pentru un viitor nedefinit, care pare sa nu mai soseasca niciodata.
"Lucrez in contabilitate, insa eu vreau sa fac, de fapt, resurse umane. Dar mai incolo". Daca si tu gandesti la fel, este necesar sa constientizezi consecintele negative. Cu cat lucrezi mai mult intr-un domeniu, cu atat te acomodezi si uiti aspiratiile tale initiale. Acumulezi experienta, devii un profesionist si te simti mandru de asta, deci este cu atat mai greu sa-ti schimbi profesia.

Poate cea mai grava este consecinta financiara. Pe masura ce avansezi intr-un domeniu, salariul iti creste, iar cheltuielile tale, de asemenea, vor creste. In curand te trezesti ca, daca ti-ai schimba profesia, pentru ca intri intr-un domeniu in care nu ai deloc experienta, salariul tau ar trebui sa scada drastic. Ceea ce tu nu-ti poti permite pentru ca ai deja rata la casa, la masina etc


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.