Spania este a doua cea mai populara tara din punct de vedere turistic din lume, dupa Franta, cu 52 de milioane de vizitatori pe an. Cele mai populare destinatii sunt metropolele Madrid si Barcelona, la care se adauga orasele Cordoba, Sevilla, Granada si Malaga in Andaluzia.

Destinatii turistice de succes sunt, de asemenea, Toledo, Salamanca si Santiago de Compostela. tara muzicii flamenco si a coridelor, Spania este si unul dintre centrele culturale ale Europei, tara unde s-au nascut El Greco, Velazquez, Goya, Dali, Picasso.

Spania este si o destinatie populara de vara, cu Valencia, Insulele Canare si Insulele Baleare, si este asociata cu plajele insorite de pe coasta mediterana. Litoralul mediteranean este situat intre granita cu Franta in nord si stramtoarea Gibraltar in sud si cuprinde patru mari "costa" - Brava, Dorada, Blanca si del Sol, incluzand un lung sir de statiuni balneo-maritime - Torremolinos, Marbella, Estepona, Fuengirola, Tossa del Mar.

Pe firul istoriei

Agentiile de turism romanesti abunda in oferte cu destinatia Spania, semn ca exista cerere pentru aceste meleaguri. Pentru cei care sunt interesati de un circuit cultural-istoric, compania Iri Travel ofera un circuit de 10 zile - sosire la hotel in Costa Brava, excursie full day in Barcelona, vizita la Toledo, Cordoba. Circuitul continua cu vizita orasului Sevilla si a Catedralei Santa Maria de la Sede, considerata a treia din lume ca marime. Urmatorul obiectiv este Andaluzia - Costa del Sol, una dintre cele mai atractive riviere din Spania, aflata pe tarmul Mediteranei, unde este situata Malaga - capitala in Costa del Sol, locul unde s-a nascut celebrul pictor Picasso.

Granada reprezinta urmatorul popas, oras nascut in epoca preistorica, colonizat de romani si cucerit in sec. VIII de triburile arabe, ultimul oras musulman crestinat in 1492, pe vremea reginei Isabela de Castilia si a lui Ferdinand de Aragon. Optional, poate fi organizata o seara spaniola, cu spectacol de flamenco inainte de ultima vizita, Valencia. Preturile difera in functie de perioada - 668 euro incepand din 25 iunie si 675 euro incepand cu 23 iulie sau 3 septembrie.

Pretul include transportul cu avionul Bucuresti - Barcelona - Bucuresti si cel cu autocarul pe toata durata circuitului, 9 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de trei stele. Pretul nu include asigurarea medicala, taxele de aeroport ( 97 euro), seara spaniola in Granada, cu cina, bauturi, spectacol flamenco si transport hotel (optional): 60 euro. Grupul minim este de 40 persoane. Pentru un numar mai mic (30-39 pers.), se va realiza excursia cu un supliment de 50 euro/pers.

Si Aladin Travel ofera un circuit in Spania. Pretul este de 599 euro pentru 10 zile si include transportul cu avionul si cazare la hotel de trei stele, cu mic dejun inclus. Plecari: 23 iunie, 14 iulie, 4 august, 25 august, 15 septembrie. Nu sunt incluse in pret taxele de aeroport - 99 euro/ persoana, biletele de intrare la obiectivele turistice, excursiile optionale. Se vor vizita Valencia, Barcelona, Costa Maresme, Saragoza, Madrid, Toledo, Cordoba, popas pe Costa del Sol la Malaga, se viziteaza Granada, Valencia - orasul luminilor.

Pe plajele spaniole

Ofertele pentru petrecerea vacantei pe litoralul spaniol sunt numeroase, iar conditiile, in functie de posibilitati.

in hotel situat la 2 km de centrul statiunii Santa Susana, la 150 m de plaja, pretul este de 499 euro, cu mic dejun inclus, transportul fiind asigurat cu avionul. Camerele sunt dotate cu baie proprie, telefon, TV, minibar, aer conditionat si balcon. Hotelul dispune de restaurant, bar, miniclub, piscina in aer liber cu sectiune pentru copii, piscina acoperita, sauna, gimnastica, jacuzzi, tenis de masa, biliard. Dupa data de 25 iunie, aceeasi oferta este la pretul de 549 euro. Pretul ajunge la 679 euro la sfarsitul lunii iulie-inceputul lunii august si scade dupa 17 septembrie pana la 499 euro.

O alta oferta este cea la Lloret de Mar, cu hotel situat la 400 m de plaja si la 800 m de centrul statiunii, in camere dotate cu TV satelit, aer conditionat, telefon, minifrigider (extra), balcon, baie. Tariful, in regim de demipensiune si cu transportul asigurat cu avionul, este de 549 euro incepand cu data de 11 iunie. Preturile maxime sunt atinse la mijlocul lunii iulie.

Pentru Costa del Sol puteti rezerva la Carpe Diem Travel, in Torremolinos, la hotelul de trei stele Adriano, in centrul statiunii, la 10 minute de plaja, pentru 31 de euro pe noapte pe tot parcursul lunii iunie, cazare in camera dubla, cu mic dejun inclus. in luna august, tariful ajunge la 63 de euro pe noapte.

Pentru Mallorca, Playa de Palma, aceeasi agentie propune sejururi la hotelul Caballero - trei stele - la pretul de 28 de euro pe noapte, la inceputul lunii iunie, pentru cazare in camera dubla, cu mic dejun si cina. Pretul ajunge la 49 euro intre 16 iulie si 15 septembrie. Mallorca este cea mai mare dintre insulele Arhipelagului Balear. Datorita pozitiei sale privilegiate in Marea Mediterana, Mallorca are un climat deosebit de placut. Exista circa 300 de zile insorite pe an: cca 5 ore insorite pe zi, iarna, si 10 ore insorite, in lunile de vara.

Turismul de grup sau... familie

Pentru grupuri, exista si varianta inchirierii unui imobil. Villa Victoria, spre exemplu, se poate inchiria in luna iulie 2007 pentru 2640 euro pe saptamana. Vila panoramica, dar nu de lux, cu piscina privata, situata intre Lloret de Mar si Tossa de Mar, este formata din 2 etaje cu 4 dormitoare duble, 2 cu paturi matrimoniale si 2 cu paturi individuale, 1 pat etajat pentru 2 persoane, 2 bai cu cada, bucatarie complet echipata, TV satelit, DVD.

si un apartament poate fi inchiriat prin Family Travel. La Lloret de Mar, in luna august, apartamentul de 65 m patrati, situat la 100 m de plaja, cu living, 3 dormitoare duble, 2 bai complete, bucatarie echipata, TV, lift si terasa, costa 1440 euro pe saptamana.

Cu rucsacul, ca in studentie

Exista si variante mai ieftine pentru studenti si nu numai. Pentru Spania, Ibiza, Florida Centre Hotel and Apartments practica un tarif de 25 de euro pe noapte pentru o camera single si mic dejun inclus.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.