Salariile personalului care gestioneaza fondurile UE au fost majorate cu 75% * Ministrii, secretarii de stat, personalul incadrat la cabinetele demnitarilor si corpul consilierilor de integrare nu vor beneficia de majorare * La nivel national, in activitatea de gestionare a fondurilor de preaderare sunt implicati circa 600 de experti
Salariile personalului cu atributii de gestionare a fondurilor comunitare nerambursabile vor fi majorate cu 75%, in baza unei decizii a Guvernului din ultima sedinta. Masura raspunde recomandarilor Comisiei Europene privind asigurarea stabilitatii si motivarii adecvate a personalului care gestioneaza fondurile comunitare, precizeaza Executivul. Ministrii, secretarii de stat, personalul incadrat la cabinetele demnitarilor si corpul consilierilor de integrare nu vor beneficia de majorare.

In procesul de preaderare la Uniunea Europeana, Romania beneficiaza de asistenta financiara comunitara prin programele Phare si ISPA. Pentru 2005 si 2006, asistenta financiara nerambursabila acordata Romaniei de catre UE prin intermediul celor doua programe se ridica la aproximativ trei miliarde euro. In perioada 2007-2009, Romania va beneficia de fonduri speciale pentru agricultura, in valoare totala de sase miliarde de euro. La nivel national, in activitatea de gestionare a fondurilor de preaderare sunt implicati, in prezent, circa 600 de experti. Pentru pregatirea si gestionarea fondurilor structurale, numarul de posturi necesar este de aproximativ 2300, care trebuie alocate si ocupate pana in 2007.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.