Undeva, pe Bulevardul Magheru, intr-o incapere micuta ca o cutie de chibrituri, trei mese, o vitrina frigorifica si un cofetar batrin, ne amintesc de vremurile de odinioara. Are aproape 94 de ani, este cel mai batrin cofetar din Romnia si patronul cofetariei Scala
In fiecare dimineata de la 7.30 si pina la orele 14.00, imbracat in halatul sau alb ca zapada, e gata sa dea lamuriri oricarui iubitor de dulcegarii ros de vreo curiozitate si spune ca nimic pe lumea asta n-ar putea sa-l faca sa-si paraseasca pravalia.

In cei 80 de ani de activitate, din care 50 petrecuti numai in "cofetaria mea", Nea Mitica a facut tone de "prajituri, fursecuri si alte bunataturi" dupa retete stravechi, el fiind totodata si inventatorul a nu mai putin de 150 de retete. "Veneau de la comitetul de partid si comandau pentru Ceausesti sau venea aghiotantul lui Zoe sa-i cumpere trufele ei preferate. Acum clientii mei cu dare de mina sint parlamentari si deputati… Mitica Dragomir, e clientul meu fidel si prefera tortul maresal de ciocolata. Toata lumea vrea prajituri de la Nea Mitica. Si nici un dulce nu pleaca de aici pina nu e verificat de mine", marturiseste Dumitru Temciuc. Un singur of mare are acum Nea Mitica: ca nu are cine sa-i duca mai departe meseria lui atit de... dulce.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.