Capitala Culturala Europeana Sibiu va fi scena a aproximativ 350 de reprezentatii de teatru "traditional", de strada, de improvizatie, etc., de-a lungul celor zece zile ale Festivalului International de Teatru (FITS), ajuns la a XIV-a editie.

Desi pe afis prima zi a FITS e data a fi 26 mai, festivalul incepe cu doua zile mai devreme, adica azi. Orientat mai mult decat in alti ani pe spectacole de exterior, FITS are in program reprezentatii ale unor trupe internationale reputate pentru astfel de productii.

Printre acestea, Compagnie Carabosse din Franta, care a realizat si socantul spectacol de artificii de la deschiderea Capitalei Culturale, si care se intoarce la Sibiu pentru itinerantul "Installations de feu" (25 mai, ora 21.00, Centrul istoric al orasului), ce se vrea o fotografie a prezentului si a tuturor componentelor sale. Traseul de foc va fi dublat de un traseu muzical care combina repertoriul companiei cu cel al grupurilor muzicale din Sibiu, reprezentative pentru cultura muzicala a orasului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.