Jumatate dintre calatorii in scopuri de afaceri sint femei, care solicita mai multa siguranta.
Deschiderea hotelului JW Marriott din Grand Rapids, Michigan, programata pentru septembrie, a aprins deja o dezbatere pe tema egalitatii drepturilor in SUA, datorita unei dotari anume a institutiei: un etaj (19) destinat exclusiv femeilor. Barbatilor li se interzice nu numai accesul in camerele de la acest nivel, ci si cel intr-un bar amplasat acolo. Si nu e singura institutie care a optat pentru asa ceva: hotelul Crowne Plaza din Bloomington, Minneapolis, detine si el un etaj destinat doar sexului slab.

Potrivit managerului general al noului hotel JW Marriott, George Acquino, "cind barbatii si femeile calatoresc au nevoi diferite. In ceea ce le priveste pe ultimele, principala lor preocupare este cea pentru siguranta". Conducerea hotelului a motivat decizia afirmind ca, deoarece jumatate din cei care calatoresc in scopuri de afaceri sint femei, delimitarea unor spatii exclusiv pentru ele este o modalitate de a le proteja. In plus, multe dintre calatoare sint satule de avansurile pe care trebuie sa le indure in barurile obisnuite ale hotelurilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.