Primul si ultimul lungmetraj al lui Cristian Nemescu, proiectat la Cannes

Pe 24 august 2006, taxiul in care regizorul Cristian Nemescu si sunetistul Andrei Toncu se indreptau spre laboratorul de montaj nu i-a mai dus la destinatie, ci la pieire. "California Dreamin" este primul si ultimul lungmetraj la care Cristian Nemescu a lucrat vreodata si care a ramas "nesfarsit".

Acum, la aproape un an de la moartea lui, filmul a fost selectionat la festivalul de la Cannes, unde va fi prezentat pe 25 si 26 mai, intrand in concurs pentru premiile sectiunii Un Certain Regard si trofeul Camera d'Or pentru debut. De pe 1 iunie poate fi vizionat si in cinematografele din Romania, distribuit de MediaPro Distribution. Ceea ce se va vedea pe ecran este filmul in stadiul in care l-a lasat realizatorul, secretul versiunii finale plecand odata cu el.

"Cristi este un regizor care are dreptul sa faca aceasta meserie foarte grea. Este foarte atent la nuante, cred ca, daca ar face o declaratie de dragoste unei fete, s-ar duce repede acasa, ar scrie o poveste si-ar face un film. Si i-ar spune: <>. 100% din ce am facut in filmul asta este urmare a sugestiilor pe care mi le-a dat Cristi", vorbea despre el Razvan Vasilescu, unul dintre actorii care fac parte din distributia filmului. Dupa prima prezentare a filmului in Romania, care a avut loc ieri, in cadrul unei intalniri cu presa, acelasi Razvan Vasilescu nu s-a temut sa-l asemene pe Cristian Nemescu cu Lucian Pintilie: "un Pintilie mai tanar, de o justete a detaliilor extraordinara".

Lungmetrajul "California Dreamin'" e o suprapunere de povesti care se intalnesc toate in lunga asteptare a romanilor, de peste 50 de ani, a aparitiei salvatoare a americanilor. O bomba cazuta in timpul celui de-al doilea razboi mondial explodeaza la sfarsit de mileniu...


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.