Oferta posturilor scoase la concurs in urmatoarele luni este diversa. Dintre institutiile statului, Garda Financiara este cea mai generoasa in ceea ce priveste numarul de slujbe. Institutia scoate la concurs 500 de posturi, raspindite in toata tara, pentru functiile debutant, asistent si superior.

"Concursul se va sustine fie in iulie, fie in septembrie, inca nu am hotarit", a declarat comisarul Adrian Cucu, de la Garda Financiara. Pentru a ocupa una dintre cele trei functii, candidatul trebuie sa treaca de etapa dosarelor si a testului psihologic. Odata validata candidatura sa, urmeaza examenul scris si interviul, proceduri conform Statutului functionarilor publici. Salariile pentru care se inscriu fluctueaza de la un minim de baza de 600 de lei la un maxim de 1.500 lei. Autoritatea Nationala a Vamilor scoate si ea la concurs 50 de posturi. Agentii, inspectorii si controlorii vamali vor cistiga intre 600 si 1.700 de lei, daca reusesc sa ia examenele, programate pentru 23-24 mai, potrivit Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

O alta oferta incitanta este si cea a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICCR). Acolo se organizeaza concurs pentru ocuparea a noua posturi, printre care consilier juridic la biroul investigatii speciale, expert la biroul muzee-memorie, biroul documentare si cercetare (post pe un an), serviciul financiar logistic si serviciul secretariat-comunicare.

Data-limita de depunere a dosarelor de concurs este 24 mai, pentru posturile vacante la serviciul secretariat-comunicare, respectiv 8 iunie pentru celelalte posturi, iar concursul se va sustine peste patru zile de la data depunerii actelor. Concursul va consta in sustinerea unei probe scrise si a unui interviu, iar salariile graviteaza in jurul sumei de 1.700 de lei.