Leo DiCaprio si Michael Moore critica dur administratia americana in ultimele lor filme

Insotit de doi experti si de realizatorii documentarului "The 11th Hour. Consume Less, Live More" ("A 11-a ora. Consuma mai putin, traieste mai mult"), Leonardo DiCaprio a povestit presei de la Cannes cum a facut filmul si a atras atentia ca "este subiectul principal al generatiei noastre" si ca "trebuie sa facem ceva cit mai curind".

In acest documentar, numerosi specialisti insista asupra ideii ca generatiile actuale trebuie sa inverseze tendinta distructiva initiata in urma cu doua sute de ani, o data cu exploatarea surselor de energie fosile, precum petrolul si carbunele, pentru a trece la alternative eoliene, solare si biodegradabile, la un consum redus si care sa constea, de preferinta, in bunuri si alimente produse in regiunea in care locuieste fiecare persoana.

Actorul, care a scris, a produs si a comentat acest film, lansat in sectiunea oficiala din afara competitiei de la Cannes, a laudat initiativele lui Al Gore pentru salvarea planetei: "Daca Al Gore nu s-ar fi implicat prin filmul sau, cred ca astazi nu ne-am fi facut atitea griji pentru mediul inconjurator".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.