Prima editie a Festivalului International de Teatru - B-FIT, unde trupe din Europa (Bulgaria, Letonia, Marea Britanie, Lituania, Italia, Franta, Cehia), America (Statele Unite), Israel si nu in ultimul rand din Romania, au prezentat cele mai tari montari ale momentului, s-a incheiat aseara, la Teatrul Metropolis, cu un spectacol non-verbal, pluridisciplinar si indisciplinat. Amatorii de arta pura si de teatru adevarat au avut ocazia de a savura din plin, in perioada 20 aprilie-20 mai, arta teatrala din sectiunea "Mari Spectacole".

Un spectacol adevarat, in care calitatea jocului la actori nu a putut fi contestata de nimeni, a fost "Pescarusul", care s-a jucat pe scena Teatrului National. Subiectul reprezinta conflictul intre viata si profesie, iar postra pe care si-a asumat-o regizorul Andrei serban in aceasta montare a textului, reprezinta o noua tentativa artistica de a ajunge la esenta piesei - o regie impecabila, de altfel, imagini create din umbra, prin jocuri de lumini si fum, jocul ireprosabil al actorilor, o combinatie perfecta de comedie, indecenta cu tenta sexuala, atitudine de comunisti, dragoste cu interes sau fara..., oricum, spre surprinderea spectatorilor, cu totul altceva, dar magnific, decat ceea ce erau obisnuiti sa gaseasca la regizorul Andrei Serban.

Privitor la aceasta piesa a lui Cehov, insusi regizorul a recunoscut ca "rezultatul este un bun amestec de atitudine rece, analitica si de generozitate tandra", iar "stilul acestui spectacol difera radical de cele realizate inainte".

in cadrul acesui festival, au fost prezentate dintre cele mai apreciate spectacole evidentiate cu succes la Festivalul de la Edinbourg din august 2006.