Festivalul International de Teatru de la Sibiu a programat peste 350 de evenimente in 11 zile

Festivalul International de Teatru de la Sibiu a pregatit un meniu diversificat pentru 80.000 de spectatori, asteptati la peste 350 de evenimente.

Arome ciudate, exotice, din indepartatele Canada sau Japonia, teatru fast-food, facut din improvizatie sau "bucatarie" traditionala romaneasca - acestea sunt ingredientele organizatorilor sibieni, care se afla in fata celui mai mare test de calitate al anului.

intre 24 mai si 3 iunie, artisti din aproape 70 de tari se vor inrola intr-o armata care trage cu o singura arma: teatrul. Festivalul va avea ca garnitura si alte specialitati culturale: jazz, concerte de orga, muzica indiana, cubaneza sau de camera.

Hamlet, in cinci limbi

Spectacolele de "la sosea" se vor transforma in adevarate parade ale costumelor si extravagantelor interpretative. Vor fi prezente unele dintre cele mai mari companii ale spectacolului de strada din lume: "Cie Carabosse" si "Oposito", din Franta, sau unele din Germania. Nu vor lipsi trupe de teatru-dans din Australia, Olanda si Canada. Publicul va putea vedea o creatie "Unchiul Vanea" in stil japonez sau piese puse in scena de mai multe teatre nationale din Bruxelles, Moscova, Zurich, Tel Aviv. Spania va fi reprezentata de arta Flamenco. Spectatorii vor putea vedea si o creatie inedita, un monolog Hamlet in cinci limbi europene, printre care si romana, proiect coordonat de criticul George Banu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.