"Dosarul ajunge la procuror, care poate sa apeleze la o expertiza. Exista protocoale si scheme terapeutice pretabile pentru mai multe tipuri de boli", a explicat, potrivit Mediafax, Nicolaescu, aratand ca apar suspiciuni atunci cand acestea "se incalca flagrant".

Potrivit lui Nicolaescu, este o situatie generala in spitalele din tara, unde reprezentantii firmelor de medicamente "bantuie" cu oferte de sponsorizari sau alte promisiuni, iar apoi exista medici care promoveaza cu insistenta exact acele medicamente.

Nicolaescu a adaugat ca e nevoie de o consultare mai ampla si de o rezolvare a acestei probleme la nivel national. "In sistemul de sanatate sunt asa interese si increngaturi ca dai in unul, tipa sapte. Ei (reprezentantii firmelor de medicamente, n.r.) se protejeaza cu bani, la forte oculte. Imi pare rau ca o spun, exista medici mari care ii sustin si le promoveaza interesele, vorbesc in media, elaboreaza ghiduri terapeutice. Se promoveaza medicamente originale si nu generice, primele fiind mai scumpe", a declarat ministrul.