Festivalul de la Cannes. Regizorul roman si actrita Laura Vasiliu au fost prezente stralucitoare la ceremonia de deschidere.

Daca si-a propus sa-si surprinda invitatii la deschiderea de miercuri seara, Cannes-ul pare sa fi reusit: un film plin de staruri hollywoodiene, regizat de un asiatic excentric, Wong Kar-wai, si o petrecere "cool", iesita din canoanele festivalului.

"My Blueberry Nights", programat in deschidere, i-a adus pe Croazeta pe Jude Law si Norah Jones. Si-au facut intrarea pe covorul rosu si Juliette Binoche, Andie MacDowel, Luc Besson si David Lynch. Acesta din urma a pregatit special pentru deschidere un scurtmetraj "nelinistitor" de trei minute, "Absurda".

Si romanii s-au facut remarcati la Cannes. La conferinta de ieri, dupa proiectia pentru presa a filmului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", Cristian Mungiu a fost aplaudat, iar dintre actorii din distributie a impresionat prezenta stralucitoare a actritei in rol principal, Laura Vasiliu.

Oficial, editia a 60-a a festivalului a fost declarata dechisa de actrita taiwaneza Shu Qi si de singurul regizor in viata care a prins filmul mut, portughezul Manoel de Oliveira, in varsta de 98 de ani, care a exclamat un "traiasca cinemaul!". Amfitrioana ceremoniei a fost actrita germana Diane Kruger.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.