„Culorile avangardei“ si Caravana Gaudeamus au polarizat oferta culturala de la Sibiu.
Evenimentul care a deschis saptamina culturala la Sibiu a fost vernisajul expozitiei lui Andrei Ciurdarescu, la galeria Art-Vo. Galeria va gazdui toate manifestarile din proiectul "A personal territory", optsprezece expozitii individuale care se vor focaliza asupra rolului social al artei. Urmatorul eveniment a adus in prim-plan publicistica avangardei romanesti in contextul avangardelor europene. Specificul publicatiilor de avangarda din Romania ("75HP", "unu", "urmuz" etc.) a fost dezbatut in cadrul Simpozionului International TextImage, un forum deschis pe 15 mai in care au sustinut prelegeri personalitati de elita ale istoriei artei europene (Philippe Sers, Didier Ottinger, Laszlo Beke, Boris Groys sau Piotr Piotrowski), alaturi de specialisti din Romania.

Seria evenimentelor dedicate avangardei a continuat cu vernisajul expozitiei "Culorile avangardei", din spatiile Muzeului de Istorie, Complexul Muzeal Brukenthal. Expozitia include 115 tablouri ale celor mai importanti artisti plastici ai modernismului si avangardei romanesti: Pallady, Iser, Ressu, Eder, Ziffer, Corneliu Michailescu, Maxy, Brauner, Marcel Iancu, Segal, Perahim, Tuculescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.