In SUA, criticii literari traditionali au intrat deja intr-o lupta singeroasa cu bloggerii critici.

Peste Ocean, interesul publicului pentru literatura este in crestere si, oricum, cartea este acolo deja o industrie. Cind vorbim de industrie, vorbim prin urmare si despre bani, iar unde exista bani, intilnim si oameni care si-i disputa.

Una dintre cele mai recente "batalii" pentru literatura, in America, este intre cei care tin bloguri dedicate cartilor si cei care scriu cronici in presa paper based. Blogurile despre carti inregistreaza, conform "Los Angeles Times", un adevarat boom, ceea ce a stirnit nelinisti in rindul celor care scriu despre literatura in presa traditionala.

Michael Dirda, cistigatorul Premiului Pulitzer pentru critica, se intreaba retoric in "Washington Post": "Daca esti scriitor, ti-ai dori ca despre cartea ta sa se scrie in «Washington Post» si in «New York Review of Books» sau intr-un site tinut de cineva care-si spune NovelGobbler sau Blogafriend?" Bloggerul Edward Champion i-a raspuns rapid, a ridiculizat pretentia lui Michael Dirda ca numai cronicile din presa tiparita conteaza si s-a aratat revoltat ca cineva ar putea crede ca blogurile nu-si au locul in adevaratele dezbateri literare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.