Membrii juriului de la festivalul de pe Croazeta vor admira filmele din competitie cu un entuziasm copilaresc.
Festivalul de Film de la Cannes ar putea ramine fara premii in acest an, a anuntat miercuri, pe un ton glumet, Stephen Frears (foto), presedintele juriului care va decide cui ii revine Palmierul de Aur. "Poate ca nu va fi nici un premiu de data aceasta. Pur si simplu vom refuza sa jurizam filmele din competitie", a declarat cu umor Frears, regizorul filmelor "Regina" si "High Fidelity". Chiar daca a participat in mai multe rinduri la intrecerea de pe Croazeta, Frears nu a a obtinut nici o distinctie importanta. "Sint foarte gelos pe actualii competitori. Totusi, sint sigur ca o sa pot trece peste acest sentiment", s-a justificat regizorul britanic.

Juriul celei de-a 60-a editii festivalului de la Cannes include noua membri, printre care se afla cistigatorul premiului Nobel pentru literatura, romancierul turc Orhan Pamuk. El va juriza alaturi de actrita chineza Maggie Cheung si australianca Toni Collette ("Fiecare se crede normal"). "Nu sintem aici pentru a evalua filmele precedente ale realizatorilor aflati in competitie, asa ca n-a fost nevoie de nici o pregatire prealabila. Vom privi proiectiile cu un entuziasm de copil si vom spune: «Iata, acesta este filmul care imi place cel mai mult». Nu sintem profesori universitari, sintem doar niste cinefili", a explicat Pamuk.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.