Balerina romanca Alina Cojocaru se afla, de doua zile, pe afisul spectacolului 'Lacul lebedelor', care se joaca in aceasta perioada la celebrul Covent Garden, din Londra.
Primul spectacol cu Alina Cojocaru in distributie a avut loc marti, iar cei care l-au ratat o vor mai putea vedea pe balerina intr-o prestatie de succes in zilele de 22 si 26 mai, de la ora 19.30, respectiv 19.00, informeaza Romanian Global News. Mai mult decat oricare alt balet, 'Lacul lebedelor' reprezinta prototipul baletului clasic, cel pe care trebuie sa il stii, pe care trebuie sa il vezi. Cu celebra muzica lirica a lui Ceaikovski, dar si cu solo-urile exceptionale de dans, nu e nicio indoiala ca 'Lacul lebedelor' este un spectacol de referinta, oricare ar fi ocazia. O poveste puternica, despre bine si puterea dragostei, iar in interpretarea coregrafica a Alinei, aceasta capata stralucire. Alina Cojocaru este una dintre cele mai titrate balerine la nivel mondial. Este prim-balerina Companiei Regale de Balet de la Covent Garden. S-a nascut pe 27 mai 1981 in Bucuresti, a studiat la Kiev timp de sapte ani, perfectionandu-se, apoi, din 1997, la Scoala Regala de Balet din Londra in urma castigarii bursei Premiului Lausanne.

Dupa anul in care a dansat in cadrul Companiei de Balet din Kiev (debutand in 'Don Quijotte' 'Frumoasa din padurea adormita', 'Spargatorul de nuci', 'Coppelia'), a revenit la Londra, in 1999, fiind promovata ca prim-balerina. Nu a uitat de unde a plecat si revine de fiecare data cu bucurie in Romania, chiar daca scena pe care a cunoscut afirmarea mondiala este la mii de kilometri de Bucuresti. In 2002 a aparut pentru prima oara pe o scena romaneasca, interpretand, alaturi de ansamblul Operei Nationale din Bucuresti, rolul titular din Giselle. Alina a revenit in anul urmator, pentru a dansa, alaturi de Johan Kobborg, in cadrul Galei de balet din Festivalul International 'George Enescu'. La a treia prezenta in Romania, in 2005, Alina a dansat impreuna cu acelasi Kobborg (care i-a devenit si partener de viata) si cu Baletul Operei Romane in 'Don Quijotte', opera cu care a debutat la Kiev.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.