Primele fonduri de pensii facultative au fost autorizate Fondrile de pensii facultative autorizate de catre CSSPP sunt ING Clasic, administrat de S.C. ING Asigurari de Viata SA, AZT Moderato, care se afla in portofoliul Allianz-tiriac si Pensia Mea, administrat de Aviva Asigurari de Viata, potrivit datelor publicate de institutie si citate de NewsIn.

Potrivit CSSPP, un fond de pensii facultative nu poate fi declarat in stare de faliment. Daca numarul de participanti va scade sau se va mentine sub minimul legal de 100 participanti, intr-un interval de timp de trei luni, CSSPP va retrage autorizatia acelui fond de pensii facultative.

Un fond de pensii administrat privat va putea trece la colectarea de contributii de la viitorii participanti numai dupa obtinerea deciziei de autorizare din partea CSSPP. Toate informatiile privind fondul de pensii facultative vor fi furnizate de catre administratorul sau, se mai arata in comunicatul de presa.

CSSPP a mai avizat si materialele publicitare referitoare la fondurile de pensii facultative AZT Moderato si BCR Prudent. in sedinta Consiliului CSSPP din data de 10 mai au fost avizate si materialele publicitare referitoare la fondul de pensii facultative ING Clasic, prezentate de ING Asigurari de Viata.