Totodata, au inceput si inspectiile la locurile de munca. Angajatorii care nu respecta prevederile legale referitoare la munca pe timp de cancicula, risca amenzi drastice.

Directorul Autoritatii de Sanatate Publica Bucuresti, Adrian Neacsu, a anuntat ca incepand de marti, vor fi organizate controale la mai multe societati comerciale pentru a se verifica daca angajatorii respecta drepturile salariatilor.

Domnul Neacsu spune ca le-a cerut inspectorilor sa dea dovada de exigenta si a atras atentia ca orice abatere de la lege va fi sanctionata.

Printre masurile care trebuie luate de angajatori se numara reducerea intensitatii si ritmului activitatii fizice, asigurarea unei bune ventilatii la locul de munca si a unor perioade de repaus in locuri umbrite.

in cazul muncitorilor de pe santiere, din agricultura sau din halele industriale care nu pot asigura conditiile corespunzatoare de munca, activitatea se va desfasura dimineata si seara.

Autoritatea de Sanatate Publica a avertizat populatia ca in zilele cu temperaturi ridicate sa nu stea prea mult la soare, sa evite zonele aglomerate, in special mijloacele de transport in comun, si sa nu consume alcool.