Comerciantii si producatorii se intrec in oferte de aparate de aer conditionat. La moda sint cele cu design modern si sanatoase.

Confort, functionalitate, sanatate si design modern. Acestea sint in mare parte, atributele pe care romanii care nu mai suporta caldura din casa le pot gasi la aparatele de aer conditionat. Bineinteles se poate si ceva mai simplu, dar economiile la bugetul familiei nu depasesc citiva lei sau citeva zeci de lei. Revolutionare sint anul acesta aparatele "camuflate".

Practic, cei care doresc ca aparatul lor de aer conditionat sa nu fie vizibil pot opta sa-l ascunda "in spatele" unor imagini ce se lipesc de partea din fata a aparatului. Nici bacteriile si nici mucegaiul ce se pot ascunde in interiorul unui astfel de echipament nu mai reprezinta o problema. O serie de filtre, printre care unele tratate cu argint, au fost create chiar in acest scop. Nu in ultimul rind, producatorii s-au gindit si la consum.

Astfel, pentru cei care accepta sa dea ceva mai multi bani la inceput pentru un aparat mai sofisticat, costul aferent consumului poate fi cu pina la 44% mai mic decit in cazul unui echipament mai putin sofisticat. Indiferent care este insa alegerea, specialistii in frig avertizeaza: romanii mai sensibili ar trebui sa se gindeasca de mai multe ori atunci cind decid sa isi monteze in case un astfel de aparat. "Cine nu are rezistenta la aer conditionat nu ar trebui sa-si cumpere", este de parere Florea Chiriac, presedintele Patronatului din industria frigului. Potrivit acestuia, sistemul pentru care opteaza fiecare ar trebui sa depinda de spatiul si de utilitatea locului in care se doreste amplasarea aparatului de aer conditionat. Fumatorii, spre exemplu, au nevoie de altfel de aparate decit nefumatorii.

Aer conditionat marca LG A12AHM, format din doua corpuri, unitate externa+unitate interna, capacitate racire BTU: 12.000, capacitate incalzire BTU: 12.000, putere consumata racire/incalzire: 1.099/1.200 W, agent frigorific: R410 ecologic, sistem de purificare a aerului Neo Plasma, material anticoroziv Gold Fin, modificare automata a modului de functionare, auto curatare, Jet Cool, telecomanda, functionare automata in modul sleep, silentiozitate, dezumidificare, filtru aer One Touch (antibacterian), Hot start - numai pentru pompa de caldura. Produsul poate fi gasit in magazinele Domo la pretul de 2.499 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.