Peste 1.000 de spectatori au participat la ultimul concert din cadrul Festivalului International de Jazz, sustinut de Vienna Art Orchestra, care a fost aplaudata minute intregi, fiind rechemata de public pe scena pentru doua bis-uri.
'A fost un public foarte, foarte frumos. A fost o seara perfecta ', a declarat la sfarsitul concertului dirijorul si fondatorul orchestrei, Mathias Ruegg. Acesta a precizat ca a fost pentru prima data cand Vienna Art Orchestra a venit la festivalul de la Sibiu. 'Sunt foarte multe festivaluri in lume care sunt reci si profesioniste, si sunt altele mici si foarte calduroase. Aici, la Sibiu, a fost foarte frumos', a opinat Ruegg. Dirijorul nu exclude o viitoare prezenta la Sibiu. 'Pana la sfarsitul anului suntem intr-un turneu international. Vom vedea, insa, la anul', potrivit lui Ruegg care a adaugat ca si-a dorit sa aduca pe scena de la Sibiu 'buna dispozitie si muzica de calitate'. 'Cred ca am reusit'.

Vienna Art Orchestra La cea de-a 37-a editie a festivalului, ce a avut loc la Sibiu in perioada 5-13 mai, au sustinut recitaluri, prin-tre altii, violonistul frances Didier Lockwood, Enrico Rava Quintet din Italia, Dee Dee Bridgewater, Dean Bowman Quartet din SUA, Chico Freeman cu formatia sa afro-cubaneza Guataca, dar si Fanfara Mourcourt, o formatie de 51 de persoane.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.