Muzeul Taranului Roman prezinta, incepind de miine, o selectie de documentare despre emigratie.

Cele mai importante filme dintre cele 80 prezentate anul trecut la Astra Film Festival (AFF) vor fi proiectate in zilele urmatoare la Muzeul Taranului Roman. In fiecare an, AFF aduce la Sibiu o selectie de documentare si proiecte de antropologie vizuala din Europa Centrala si de Est.

Filmele selectate fie urmaresc probleme-cheie ale dezbaterilor antropologice, cum ar fi emigratia, fie sint studii etnografice. Proiectiile vor fi urmate de discutii, la care vor participa si criticul de film Alex Leo Serban, si regizorul Cristi Puiu. "New Eldorado", filmul regizorului maghiar Tibor Kocsis, subintitulat "Un alt fel de protest pentru Rosia Montana", a fost unul dintre cele mai apreciate documentare ale Festivalului de la Sibiu. Filmul pune fata in fata cele doua ipostaze ale localitatii Rosia Montana.

Un sat ai carui locuitori isi urmeaza traditia, pe de o parte, iar pe de alta, un spatiu cu importante resurse de aur, pe care companiile internationale vor sa-l transforme intr-un puternic punct de exploatare miniera. Este un documentar clasic, descriptiv, despre unul dintre cele mai controversate subiecte ale ultimilor ani, care va fi proiectat pe 18 mai.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.