Cartile lui Boris Vian nu au scandalizat si revolutionat doar literatura, ci si cinematografia.
Boris Vian/Vernon Sullivan, un personaj cu doua nume care in anii ’50, pe de o parte, tulbura linistea comisiilor de cenzura din Franta si, pe de alta, demonstra Americii ca un best-seller se poate scrie in cincisprezece zile. Una dintre cele mai efervescente prezente ale culturii franceze, Vian nu poate fi integrat intr-o categorie fixa: nu e doar scriitor si nici simplu jazzman. Pentru ca a fost, printre multe altele, si actor, si scenarist. In 1959, Vian a fost invitat la premiera filmului "Voi scuipa pe mormintele voastre",

Inspirat de romanul sau omonim si regizat de Michel Gast. Cartea, publicata in 1946, sub pseudonimul Vernon Sullivan, este o poveste de dragoste suprapusa peste o intriga de roman politist, pe care francezii au interzis-o initial, dar pe care americanii au clasat-o printre cel mai bine vindute romane noir.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.