Pelicula 'Treseta', regizata de Drazen Zarkovic si Pavo Marinkovici, a castigat Marele Premiu si premiul pentru Cea mai buna imagine la categoria Lungmetraj din cadrul Festivalului de Film Bucuresti.
La festival trebuia sa se acorde un premiu pentru Regie, dar juriul a solicitat sa fie inlocuit cu un Premiu special, care a revenit peliculelor 'This is England', in regia lui Shane Meadows, si 'History boys', regizata de Nicholas Hytner. Trofeul pentru Cel mai bun actor la categoria Lungmetraje a fost acordat lui Stephan Graham pentru rolul 'This is England', iar Francesca de la Dour a primit trofeul pentru Cea mai buna actrita la aceeasi sectiune, pentru rolul din ''History boys'. 'Comme des voleurs', regizat de Lionel Baier, a fost distins cu Premiul juriului pentru al doilea film in cadrul sectiunii Lungmetraje. In aceeasi sectiune a mai fost acordata si o mentiune pentru 'The Black Pimpernale', regizat de Ulf Hutberg.

Cel mai bun scurtmetraj la sectiunea Scurtmetraje si Documentare a fost ales 'The Boy and the Sea', regizat de Tomas Donela, dupa un scenariu de Iosif Demian. Premiul pentru Cel mai bun documentar la sectiunea Scurtmetraje si Documentare a fost acordat productiilor 'Voices of Bam', regizat de Maasja Ooms si Aliona van der Horst, si 'Totaly personal', in regia lui Sasvim Licno si Nedzad Begovic.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.