Falsii taximetristi si cei care imprumuta autorizatia de taxi vor suporta amenzi drastice, odata cu aprobarea proiectului de modificare a legii taximetriei.
Actul normativ mai prevede inlocuirea treptata a masinilor inchiriate, urmand ca autorizatiile aferente sa fie repartizate operatorilor independenti. in plus, va creste cuantumul amenzilor pentru taximetristii care umbla la aparatele de taxat sau uita sa le pornesca.

Vor fi desfiintate licenta de transport, de executie pentru vehicol si licenta de taxi, care se eliberau de ARR. Primariile vor elibera gratuit autorizatia de transport, care trebuie vizata la fiecare 5 ani. Certificatul de agreere a taxiului se va primi tot de la RAR, insa trebuie reinnoit la 10 ani. Autorizatiile existente nu-si pierd valabilitatea odata cu adoptarea legii. Pana la 31 decembrie 2007, fiecare transportator autorizat va obtine contractul de atribuire a gestiunii directe a serviciului de transport in regim de taxi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.