Cel mai cool vis al multor studenti si liceeni din Bucuresti este sa devina DJ adevarati. Pentru asta, ei se fofileaza de la scoala ca sa ajunga la cursurile de specialitate, in urma carora primesc o patalama recunoscuta de Ministerul Muncii

Ancorati in realitatea economica a Capitalei, tinerii bucuresteni se orienteaza catre joburi care le pot aduce un venit rapid si sigur. A face pe disc-jockey-ul in cluburi sau la petreceri private inseamna sa primesti cateva sute de lei pe seara. Pe acest criteriu si pe dorinta de distractie garantata merg cei care iau lectii de mixat muzica.

Cursurile care se tin la Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura (CPPC) dureaza 80 de ore si costa 1.000 de lei. intr-o zi obisnuita de lectii, cei zece inva­tacei, dintre care majoritatea marturisesc faptul ca mai sar orele de la scoala ca sa poata veni la centru, se antreneaza pentru distractie. "Se studiaza Legea drepturilor de autor, istoria muzicii pop, sonorizarea si amplasarea aparaturii muzicale", a explicat Lidia Bulus, responsabilul de curs din partea CPPC. Daniel (20 de ani) recunoaste franc ca a chiulit la un examen la Drept ca sa nu piarda primele ore de curs. Marian (26 de ani), alias DJ Ruiz, din Bucuresti, este realist. "Nu ma vad turnand asfalt pe Calea Victoriei sau carand borduri pe un santier, iar muzica mi-a placut dintotdeauna", explica tanarul, care a descoperit pasiunea pentru mixat de cand un prieten i-a lasat amanet doua playere si un mixer.