Racoroasa si slab alcoolizata, berea, o bautura populara, ramane o ispita in special in sezonul cald. Consumata cu masura, adica o halba la fiecare masa, berea este cea mai sanatoasa bautura care contine alcool, spun nutritionistii germani si olandezi. Terapiile recente elimina berea din dieta persoanelor cardiace, hipertensive sau cu probleme hepatice.
Licoarea cu gust amarui se obtine prin fermentatia maltului de orz (cel care confera procentul de alcool) impreuna cu conurile de hamei (planta care contine substantele amarui ce stimuleaza glandele salivare) si de o rasina (lupulona), care se formeaza in timpul procesului de fermentatie. Aceasta din urma are meritul de a accentua efectele sedative ale acestei bauturi populare.
Un studiu asupra compozitiei sale a scos la iveala substantele hranitoare: vitaminele B1, B2, B6, C si PP; minerale importante precum potasiul, calciul, fosforul, enzime si aminoacizi esentiali.
Despre autor:
Sursa: Adevarul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Avionul care ar fi dispărut în 1955 și ar fi reapărut în 1985. Adevărul din...
Sursa: garbo.ro
-
FOTO: Destinații de schi aproape de casă pentru vacanța de iarnă 2025–2026....
Sursa: kudika.ro