1.500 de euro/persoana va trebuie pentru sapte zile de croaziera printre insulele Americii Centrale

Nu veti beneficia doar de conditiile oferite de vasele de croaziera de lux, veti avea ore in sir la dispozitie pentru a va putea bucura de culturile exotice existente pe aceste petice de pamant din mare.

Poate ca pentru multi o croaziera inseamna sa stai doar la bordul unui luxos vas; aceasta insa ofera ocazia celor care calatoresc de a face cunostinta cu diverse culturi exotice. Astfel, in fiecare zi, vasul de croaziera acosteaza in diferite locatii. Daca pentru o vacanta in Italia, de exemplu, se viziteaza Roma, ei bine, cine opteaza pentru o croaziera va putea vedea mai multe porturi. Ei bine, daca nu ati fost pana acum intr-o croaziera, ar fi cazul. Razvan Antoni, manager Amadeus Romania, a incercat si aceasta varianta de calatorie.

Pe urmele lui Columb

Croazierele sunt si ele de mai multe feluri, in functie de durata sau de traseu. Pe piata pachetelor turistice de la noi exista croaziere pentru Marea Caraibelor, dar care au trasee diferite.

Ce va ofera acestea? Daca alegeti unul cu plecare din Miami, aveti ocazia de a va plimba prin Haiti, una dintre insulele explorate de Columb in anul 1492. Dupa doua secole insa insula a devenit colonie franceza. De abia in 1804 miscarea de independenta a localnicilor a dat roade, iar Jean-Jaques Dessalines i-a dat numele Haiti.

Acum, Haiti este o republica cu peste opt milioane de locuitori. Cea mai vorbita limba este franceza si doar 5% dintre locuitori sunt de culoare alba.

Poarta aeriana spre unul dintre cele mai mari porturi din Marea Caraibelor, Port-au-Prince, capitala acestui mic stat, este Aeroportul International. Aici veti putea vizita Muzeul de arta haitiana de la Colegiul St. Pierre, Muzeul National unde veti putea vedea ancora ce a fost recuperata dupa scufundarea vasului Santa Maria. Cel putin asa sustin muzeografii.

Daca sunteti dornici de a incerca ceva unic, puteti incerca ceea ce se numeste "shared taxi", viu colorat. Puteti incerca o mica excursie pe stradutele ce au priveliste spre mare.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.