O vacanta in Egipt nu este doar un motiv pentru a vizita piramidele. Exista multe alte obiective turistice interesante, dar mai putin promovate.
Dincolo de somptuozitatea macabra a faraonilor care se vede in uriasele locuri de veci, in Egipt se pot gasi fie obiective turistice putin promovate in oferta turistica a agentiilor interne, fie posibilitati de petrecere a timpului liber departe de praful care s-a asezat pe vestigiile mileniilor trecute.

Ansamblul de la Abu Simbel este trecut, in general, la capitolul "excursii optionale", desi povestea sa este extrem de interesanta. A fost construit in inima Nubiei de faraonul Ramses al II-lea. Primul templu este dedicat principalilor trei zei din panteonul egiptean, Amon, Ptah si Re-Hor-Akhty, iar cel de-al doilea - sotiei regale, Nefertari. Locul pe care se afla acum ansamblul nu corespunde cu cel pe care a fost ridicat initial. Amenintat de apele lacului Nasser, ansamblul a fost mutat piesa cu piesa. Operatiunea a durat patru ani. O excursie la ansamblul construit de Ramses la Abu Simbel costa in jur de 70 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.