Pentru a putea contribui la un fond privat de pensii, trebuie sa apelam la intermediari, respectiv la agenti de marketing autorizati de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Normele Comisiei prevad ca acestia sa urmeze cursuri specializate pentru a fi autorizati sa desfasoare activitatea de marketing in sistemul pensiilor private. Astfel, administratorii sunt cei care se ocupa de pregatirea agentilor, iar cursurile se vor organiza pe baza unei tematici avizate de CSSPP.

Agentii trebuie sa fie persoane cu cetatenie romana care nu au intrat in conflict cu legea, fapt care sa le fi adus interdictia de a exercita profesii in domeniul economico-financiar sau juridic si sa aiba cel putin studii medii. in atributiile agentului intra prezentarea fondului de pensii solicitantului, urmand ca apoi sa obtina adeziunea acestuia. Contractul de aderare trebuie transmis in cinci zile administratorului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.