Bolnavii vor putea beneficia de mai putine medicamente compensate cu 90%. In plus, nu toate farmaciile mai elibereaza compensate si gratuite. Aceasta este concluzia prezentata ieri la finalul a cinci ore de negocieri intre ministrul sanatatii si reprezentantii farmacistilor si distribuitorilor de medicamente. Doar 70% din farmacii vor elibera in continuare medicamente compensate si gratuite. Farmacist Elena Popescu, vicepresedintele Colegiului Farmacistilor, a declarat ieri ca 30% din farmacii si-au epuizat bugetul alocat pentru 2005 medicamentelor compensate.

"Am epuizat banii alocati pe 2005 medicamentelor compensate, iar la bolile cronice pot sa spun ca am intrat in cei din ianuarie 2006", ne-a declarat Liliana Radulescu, de la Farmacia Flora din Capitala.
Ministrul sanatatii este insa mult mai optimist. "Semnalele ca s-au epuizat banii farmaciilor nu sint conforme cu realitatea. S-au cheltuit multi bani datorita sistemului absurd de compensare, insa mai sint bani. Daca o farmacie nu mai are bani este o greseala individuala. Nu s-au epuizat insa nici banii alocati pentru prima jumatate a anului", spune Mircea Cinteza, ministrul sanatatii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.