De 28 de ani, Festivalul "Tinere talente" de la Rm. Valcea constituie o adevarata "rampa de lansare" pentru cei ce fac primii pasi intr-o posibila cariera muzicala, in acest cadru evoluand, in studentie, interpreti precum Angela Gheorghiu, Ruxandra Donose, Adina Nitescu, Felicia Filip, Gabriel Croitoru, Eugen Sarbu, Mihai Ungureanu sau Viniciu Moroianu, dar si Alina Bercu, pianista care, debutand la doar 9 ani, in concert, pe scena Filarmonicii valcene, studiaza astazi la Weimar (Germania).
Daca in seara oferita de clasa de canto condusa de conf. univ. dr. Eleonora Enachescu la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, am aplaudat glasuri adesea calitative (soprana Teodora Javorky, mezzosoprana Sorana Negrea, baritonii Adrian Prelucan, canadianul Jean Kristof Bouton - abia in anul I, dar cu un instinct artistic deosebit - sau Serban Vasile - care, alaturi de colega sa, soprana Ioana Firizan, a evoluat si in concertul final), in traditionalul matineu de la Muzeul de Arta am avut revelatia unor instrumentisti de cota, impresionand prin acuratetea tehnica, dar mai ales prin interpretare - violonistii Radu Ropotan (clasa a XI-a, Brasov - foto) si George Bututina (clasa a XI-a, Liceul "Enescu" Bucuresti, castigatorul unei burse de studiu in Louisiana-SUA), clarinetistul George Borsea (clasa a XI-a, Liceul "Lipatti" din Capitala), violoncelistul Stefan Cazacu (clasa a VII-a, Scoala nr. 5 Bucuresti, preluand excelent "stafeta" solistica de la tatal sau, apreciatul Marin Cazacu) sau pianista Anamaria Vaduva (clasa a X-a, Rm. Valcea);


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.