Dupa „Phone Booth“, regizorul Joel Schumacher revine cu un alt thriller psihologic, care-l are, de aceasta data, protagonist pe Jim Carrey. In „The Number 23“ („Numarul 23“), actorul, cunoscut pentru rolurile comice din „Ace Ventura“ sau „The Mask“, arata o noua fata a sa, mai putin cunoscuta pentru unii.
In rolul Walter Sparrow, Carrey, tata de familie, primeste de ziua sa, din partea sotiei, Agatha, o carte. "Numarul 23". Din momentul in care Walter primeste cartea, inca de la dedicatia din deschiderea acesteia, este atras intr-un mod evident de subiectul pe care ea il prezinta. Ofiter in Controlul Animalelor, Walter este muscat de un caine, intr-una din misiunile sale, apoi, plecand pe urmele acestuia, ajunge intr-un cimitir. De aici, actiunea prinde un ritm alert. Din toate partile se ivesc legaturi cu numarul 23. De la primele randuri citite din carte, existenta sa se transforma intr-un vartej al imaginatiei si torturii psihice, care poate duce chiar la moartea sa. Cartea, "Numarul 23", este, parca, desprinsa din viata lui Walter, conturand-o intr-un mod intunecat si de necontrolat. Personajul principal al cartii este detectivul Fingerling (jucat tot de Jim Carrey), care incearca sa rezolve un caz legat de obsedantul numar 23.

Viata acestuia pare copiata la indigo dupa viata lui Walter. Cand lumea din carte incepe sa prinda viata, Walter este contagiat de un amanunt infricosator al cartii: obsesia lui Fingerling in ceea ce priveste puterea ascunsa a numarului 23. Aceasta obsesie iese din tiparele cartii si incepe sa-i controleze viata lui Walter. El incepe sa vada numarul peste tot in viata sa si este convins ca este condamnat sa comita aceeasi crima oribila ca Fingerling. Linia naratiunii este bine trasata, privitorul putand face usor diferenta intre momentele cronologice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.