Dracula va avea concurenti seriosi pe piata turistica. Se va lansa un circuit legat de Jules Verne. De asemenea, locurile in care s-a filmat „Cold Mountain“ au devenit obiective turistice.

Programele turistice legate de teme culturale au din ce in ce mai mare succes pe piata externa. Succesul inregistrat cu exploatarea mitului lui Dracula i-a determinat pe operatori sa diversifice oferta. Astfel, locurile in care s-a turnat filmul Cold Mountain vor fi transformate in obiective turistice. Se pregateste lansarea unui circuit care sa refaca itinerariul din romanul "Castelul din Carpati" al lui Jules Verne, dar si un program legat de George Enescu.

Americanii, spaniolii si vampirii

Gusturile in materie de destinatii ce merita vizitate difera de la un popor la altul. "Foarte bine au mers in anii anteriori circuitele Discover Romania si Searching for Dracula, circuit tematic bazat pe legenda contelui-vampir, care a prins mai ales pe piata americana si spaniola. Pentru piata germana am realizat in special circuitul cu tema 'Cetati fortificate sasesti din Transilvania>> si circuitul cultural care include civilizatia lemnului din Maramures si bisericile cu fresca exterioara din Bucovina", spune Mircea Badea, inbound manager CMB Travel.

Castelul din Carpati

In luna mai va fi lansat oficial circuitul care isi propune sa refaca itinerarul din romanul "Castelul din Carpati" al lui Jules Verne. Programul derulat de Centrul Cultural Francez din Cluj, in colaborare cu centrul Cultural Francez din Timisoara, include cele 13 localitati mentionate de scriitorul francez in romanul sau din 1892: Cluj (Klausenburg), Turda (Thorda), Alba Iulia (Kalsburg), Sibiu (Hermannstadt), Deva, Hateg (Hatzeg), Hunedoara (Hunyad), Petrosani (Petroseny), Petrila, Vulcan, Bistrita (Bistritz), Curtea de Arges (Curte d’Argis) si Craiova (Krajowa). "Vom monta pancarte la intrarea si iesirea din fiecare oras, pe care se va scrie in patru limbi ca au fost mentionate in carte. Depinde de autoritatile locale cum vor atrage turistii. Incercam sa anuntam acest circuit pe site-uri turistice din strainatate", spune Ioana Moca, responsabil cu activitati culturale la Centrul Cultural Francez din Cluj.

Pe urmele lui Nicole Kidman

Si locurile in care s-a filmat productia Cold Mountain, cu Nicole Kidman si Jude Law, devin un posibil punct de atractie. "'Return to the Cold Mountain>> este un program care ofera turistului posibilitatea de a petrece citeva zile in atmosfera traditionala a filmului cu acelasi nume", mai spune Mircea Badea. Oficialii din turism spera ca in acest an numarul vizitatorilor straini va fi mai mare decit anul trecut. Ramine de vazut daca acestia vor considera oferta atractiva.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.