Pentru prima oara, Romania participa, in calitate de invitat de onoare, la cel mai mare targ de carte din sud-vestul Germaniei (apreciat astfel de catre public, expozanti si jurnalisti), cel de la Saarbrucken.
Gazduit de castelul din localitate, targul - editia precedenta - se poate concentra in cifre astfel: 150 de momente de lectura, 200 de alte evenimente, 20.000 de vizitatori si 65 de autori invitati. Targul de Carte pentru Copii si Tineret de la Saarbrucken, editia a VII-a are loc in perioada 9-12 mai in cadrul programului "Luxemburg si Marea Regiune - Capitala culturala europeana 2007", sub motto-ul "Cartile construiesc punti".

In acest an, capitalele culturale europene - Luxemburg si Marea Regiune (reprezentate prin orasul german Saarbrucken) si Sibiu vor intra in legatura directa prin intermediul unui proiect comun, dedicat cartii. Acesta va fi pus in aplicare cu prilejul Targului de Carte pentru Copii si Tineret de la Saarbrucken si al Targului Gaudeamus - Carte de invatatura Sibiu, editia a II-a (16-20 mai). Astfel, in premiera, Romania se afla in postura de invitat de onoare al targului de la Saarbrucken, urmand ca, la randul ei, sa ureze "Bun venit!" la Sibiu Germaniei care va detine acelasi statut. La Saarbrucken, tema centrala este literatura fantastica si fantasy pentru tineri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.