Investitiile in reabilitarea termica si izolarea fonica a locuintei sint profitabile. Finisajele moderne pot aduce insa pierderi.

Cheltuielile de modernizare a locuintei care includ finisaje scumpe nu determina intotdeauna cresterea valorii de piata a locuintei respective. Specialistii avertizeaza ca, in general, tocmai finisajele de cea mai buna calitate sint cele a caror valoare nu este intotdeauna reflectata in pretul de vinzare, pentru ca implica de la bun inceput o investitie semnificativa.

"Exista riscul ca detaliile de finisaj sa nu fie pe gustul unui potential cumparator. Dar doua modernizari tot mai apreciate de cumparatori sint izolarea fonica si termica exterioara si centralele termice performante", spune Adrian Crivii, Managing Partner al companiei de evaluare Darian. Acesta afirma ca astfel de investitii cresc valoarea apartamentului cu 10-15%. "Finisajele tin de preferintele utilizatorului final, in vreme ce investitiile in confort sint bine venite pentru oricine", afirma Liviu Ureche, expert imobiliar.

In cazul unor proprietati aflate in cartiere de la periferie, metodele sigure de crestere a valorii lor sint investitiile in infrastructura, caile de acces sau utilitatile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.