Fiecare dintre noi isi doreste sa petreaca o vacanta de vis fara sa scoata prea multi bani din buzunar, dar sa aiba conditii cat mai bune de cazare si de distractie. Este oare posibil? Ei bine, da

Ziarul "Adevarul" va prezinta cateva ponturi pe care este bine sa le stiti inainte de a pleca in concediu, pentru a putea economisi procente importante din bugetul alocat vacantei.

Cea mai la indemana metoda este aceea de a va planifica din timp sejurul. Va hotarati asupra destinatiei si va cumparati din vreme si biletele. Astfel, agentiile va pot oferi discounturi care pot ajunge pana la 10% din pretul de lista. O alta solutie este sa mergeti la targurile de turism. Aici toate companiile se inghesiue cu oferte promotionale. si de ce sa nu profitati? Daca insa sunteti prea ocupat cu serviciul si nu ati avut vreme pentru toate acestea, mizati pe noroc si poate prindeti o oferta "last minute". Aceasta presupune insa sa fiti gata de plecare intr-un interval de timp foarte scurt si sa nu fiti foarte pretentiosi cu privire la destinatie.

Pentru amatorii de vacante ieftine, specialistii recomanda evitarea perioadelor de varf, respectiv lunile iulie si august. in functie de destinatie puteti obtine reduceri de pana la 40 de procente.

De asemenea, nu uitati de cupoanele de reduceri pe care agentiile le ofera citititorilor anumitor reviste sau de posibilitatea de a utiliza site-urile straine specializate pe rezervari de camere.

Indiferent de perioada si de zona in care vreti sa va petreceti concediul, exista cateva metode prin care puteti economisi zeci de procente din bugetul alocat vacantei. Rezervarea din timp a biletelor sau petrecerea concediului in afara varfului de sezon va aduc economii de minimum 10%. De asemenea, si cei care se decid pe ultima suta de metri pot prinde o oferta "last-minute", care asigura un discount de cel putin 5%.

Achizitionarea din timp a tichetelor pentru concediu este o practica frecventa in strainatate, care incepe sa prinda teren si la noi. Motivele pentru care din ce in ce mai multi romani isi cumpara biletele cu cel putin patru luni inainte de concediu tin atat de organizare, cat si de partea financiara. Aceasta pentru ca, agentiile ofera reduceri de pana la 10%, pentru cumparatorii care achita costul biletelor pana la o anumita perioada. Lucia Morariu, presedinta agentiei Eximtur, a declarat ca, fata de acum cativa ani cand a inceput sa lanseze astfel de promotii, numarul clientilor care s-au hotarat si cumpara din timp bilete pentru concediu s-a dublat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.