Zona de sud a litoralului, ramasa mult in urma statiunii Mamaia, incepe sa se dezmorteasca in ceea ce priveste investitiile private in unitatile de cazare. Cu toate acestea, infrastructura de agrement continua sa fie deficitara. Primarul Mangaliei promite mai multe posibilitati de distractie pentru sezonul 2008, cand vor fi finalizate primele etape ale unor proiecte demarate deja, printre care si reabilitarea portului turistic Mangalia.
Ciprian Constantinescu, presedintele Patronatului Industriei Hoteliere "Marea Neagra", care reuneste investitori din statiunile din sudul litoralului, a declarat pentru "Adevarul" ca se asteapta la un sezon bun, in pofida concurentei necrutatoare a bulgarilor. "Avem foarte multe solicitari, mai ales ca tour-operatori din strainatate au devenit foarte interesati de oferta noastra. Companii din Franta si Finlanda, de exemplu, fac tatonari pentru crearea de cluburi exclusiviste", spune Constantinescu. De altfel, circa 18% din totalul turistilor din statiunile sudice ale litoralului vor fi straini (inclusiv din statele ex-sovietice), apreciaza Ciprian Constantinescu.

Unul dintre motivele de optimism pentru sezonul 2007 este legat de investitiile importante efectuate in infrastructura in acest an. "Pe langa hotelurile noi si lucrarile de modernizare, se construiesc foarte multe piscine. Acesta inseamna ca investitorii se misca in zona corecta, dupa presiunea concurentei", mai spune reprezentatul Patronatului Marea Neagra. Acesta declara ca a investit doua milioane de lei (peste 600.000 de euro) in hotelurile Delta si California pentru conformarea la reglementarile europene privind principiile Hazard Analysis and Critical Control Points - analiza riscurilor si puncte critice de control (HACCP). Acesta este un sistem preventiv de control referitor la siguranta produselor alimentare, aplicabil tuturor sectoarelor producatoare de alimente si bauturi, precum si serviciilor de alimentatie publica, respectiv a restaurantelor si hotelurilor care au loc de servit masa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.