Zonele Obor, Pipera, Gara de Nord, Piata Victoriei si Colentina sunt cateva exemple unde diverse lucrari ale Primariei Capitalei au determinat haos in circulatia auto. in cele mai multe cazuri, zgomotul picamarelor si al utilajelor care ar fi trebuit sa lucreze era acoperit de claxoanele soferilor blocati in trafic.

"Am facut trei kilometri in 40 de minute. Nu mai suport. Le-as dedica autoritatilor un mare levier in gura", se plange Dan Sandulescu care era blocat in trafic pe soseaua Petricani. Chiar si iesirea pe strada cu masina a ajuns o adevarata aventura.

"De 20 de minute incerc sa ies din curtea firmei si nu pot. Pe strada Fabrica de Glucoza de la ora 9.00 masinile au mers bara la bara", se plange Nicu Pana, sofer profesionist.

De parca nu ar fi fost de-ajuns pro­blemele create traficului auto de "asfaltiada" efectuata haotic, centrul orasului este blo­­cat timp de doua sap­ta­mani.

Mo­­tivul? Lucrarile de amenajare a traseului cursei auto care se va desfasura pe 18 mai in jurul Palatului Parlamentului. Calea 13 Septembrie, bd. Unirii, str. Izvor, str. Dr. Staicovici, str. Uranus, bd. Natiunile Unite, bd. Libertatii si bd. Unirii vor fi blocate pe diferite portiuni in perioada 7-23 mai.

200 de strazi intra in reparatii

"Anul 2007 va fi cel mai greu pentru soferii bucuresteni", a anuntat primarul general al Ca­­pi­­ta­­lei, Adriean Videanu. in aceasta vara, autoritatile pregatesc cea mai ampla campanie de lucrari stradale efectuata vre­­o­­data in cel mai mare oras al tarii.

Sos. Pipera, bd. Ti­­­mi­­soara, bd. Nitu Vasile, bd. Ex­­po­­zitiei, bd. Brancoveanu, str. Luica, str. Turnu-Ma­­­gu­­rele, Piata Romana si pasajele Muncii, Obor, Victoriei si Piata Sudului sunt cateva dintre zonele care vor intra in reparatii, circulatia urmand a fi deviata pe arterele laterale.

Lucrari vor mai fi efectuate si la Piata Romana, Arcul de Triumf, intersectia de la Razoare, soseaua Progresul, soseaua Berceni. in total, 200 de strazi, pasaje si intersectii vor fi transformate in santiere.