Indiferent de anotimp, blocurile vechi sunt o pacoste pentru bugetul si asa mic al bucurestenilor de rand, cu venituri nu cine stie ce.
Oamenii sunt bucurosi cã au un acoperis al lor deasupra capului, dar uzura clãdirilor varstnice isi spune cuvantul. Din cauza izolatiilor deteriorate, care si asa la vremea lor n-au fost prea procopsit executate, si a pereþilor subþiri, orice ar face, proprietarii ies mereu in pierdere. Iarna, intretinerea este tot mai costisitoare - nu toatã lumea are bani de termopane -, iar vara, din cauza cãldurii inãbusitoare, oamenii n-au ce face si isi pun in functiune ventilatoarele sau, cei mai cu dare de mana, aparatul de aer conditionat.

Constructorii, multi dintre ei, care au participat la inãltarea blocurilor de care vorbim, au convingerea cã peste douã treimi dintre ele au o izolatie termicã de mantuialã, care trebuie refãcutã. Pentru a pãstra in apartamente cãldura caloriferelor, constructiile ar trebui izolate termic, prin cãptusirea lor exterioarã cu polistiren, de exemplu. Numai cã asa ceva costã atat de mult cã asociatiile de proprietari, speriate, renuntã sã inceapã astfel de lucrãri, pentru care fiecare apartament ar trebui sã plãteascã intre 2500 si 3000 de euro. Fireste, cu aceastã ocazie, si fatadele ar fi refãcute, iar imaginea orasului ar fi alta. Prin ferestre si pereti se pierde panã la 25% din enegia termicã din incãpere.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.