Junii autori romani mizeaza mai mult pe lefuri obtinute din alte slujbe.

Majoritatea tinerilor scriitori, fie premiati de Uniunea Scriitorilor (USR), fie promovati de critici sau laudati de colegii de breasla, vor sa castige din scris cat sa nu mai fie nevoiti sa aiba alte profesii, dar de cele mai multe ori acest lucru nu este posibil. Unii, ca poetii Dan Sociu si Serban Axinte, prozatorul Vasile Ernu si scriitorul-scenarist Florin Lazarescu, mizeaza pe o cariera din literatura.

Altii, ca prozatorii Dan Lungu si Augustin Cupsa sau poetul Dan Coman, spun ca vor ramane la meseriile lor, de sociolog, medic psihiatru si, respectiv, profesor de logica pentru ca ofera castiguri mai sigure. Cei mai multi lucreaza acum in presa cotidiana sau culturala, dar si la edituri.

Sociu la "Povestea mea"

Dupa aparitia volumului "Cantece excesive" la Cartea Romneasca, premiat si de USR, poetul Dan Sociu (29 de ani) a fost solicitat sa si lucreze la aceeasi editura.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.