Medici mai buni sau tratamente mai ieftine. Acestea sint motivele care genereaza adevarate fluxuri de migratie ale pacientilor dintr-o parte a tarii in alta.

Sinii de Bacau, inima de Iasi sau nasul de Cluj sint doar citeva dintre produsele de succes ale medicinei romanesti. Pe linga strainii care fac "turism medical" in Romania cautind in special preturi mai mici, exista si o multime de romani care cauta mai degraba calitate. Citeva centre de excelenta specializate au liste de asteptare cu pacienti din tot restul tarii.

Chirurgia estetica romaneasca privata s-a nascut la Bacau. Constantin Stan, directorul unei clinici de chirurgie estetica din Bacau, a operat mai multe persoane publice, printre care si pe Mihaela Radulescu. "Principalele operatii care se fac la clinica sint cele de lifting facial, remodelarea nasului si marirea sinilor. Mai efectuam si operatii de corectare a pleoapelor lasate din diferite cauze, cum ar fi virsta inaintata", spune doctorul Stan. El a adaugat ca printre cele mai cerute operatii sint cele de marire a sinilor. "Operatiile de implanturi mamare dureaza maximum o ora si in peste 90% din cazuri pacientele nu prezinta nici un fel de durere postoperatorie, deci nu este nevoie sa fie insotite la externare si se pot intoarce la activitatea socio-profesionala dupa 24 de ore", a adaugat doctorul Stan. Constantin Stan este, printre altele, secretarul general al Societatii Romane de Chirurgie Estetica si membru al Societatii Romane de Chirurgie Plastica si Reconstructiva.

Stomatologi de virf sint considerati cei care, pe linga interventiile banale, sint in stare sa faca si operatii foarte complicate. De exemplu, medicul Dorin Bratu, decan al Facultatii de Stomatologie din Timisoara, a prezentat primul implant de conceptie romaneasca, care se numeste Timplant.

In Bucuresti, unul dintre cei mai cunoscuti stomatologi este seful sectiei Clinicii de Implantologie din cadrul Spitalului Militar Central, Ioan Sirbu. Doctorul Sirbu s-a evidentiat mai ales prin interventiile chirurgicale specifice implantologiei orale, cum ar fi liftingul de sinus.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.