Incepand din aceasta luna taxa drumurilor nationale, in sistem de rovinieta va putea fi achitata si pentru o perioada mai mica de un an.
Pentru a putea plati rovinieta sunt necesare urmatoarele documente: certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a autovehiculului iar pentru autovehiculele luate in leasing este nevoie de o copie dupa contract. in cazul firmelor se va prezenta si o copie a certificatului unic de inregistrare a societatii.

Taxa de drum pentru autoturismele non-euro va fi de 24 de euro pe an, 21 de euro pentru modelele care respecta normele europene impotriva poluarii Euro I si 16,8 euro pentru categoria Euro II. Pentru autovehiculele de transport marfa cu masa totala mai mica de 3,5 tone vor fi taxe cuprinse intre 60 si 90 de euro in functie de gradul de poluare. Pentru autovehiculele care depasesc 3,5 tone taxa ajunge pana la 500 de euro. Pentru camioanele grele soferii vor plati intre 450 si 930 de euro.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.