Un autoturism care merge pe baza de alcool, cu trei locuri in fata si un scaun pentru copil in spate, a fost creat intr-un garaj al Universitatii „Ovidius“ Constanta.
Creatia se numeste Trio, o masina construita in totalitate la Constanta, iar meritul apartine studentilor de la Facultatea de Inginerie Mecanica, Industriala si Maritima, specializarea Automobile si Autovehicule Rutiere, din cadrul Universitatii "Ovidius" Constanta. Pe 19 mai, proiectul va fi facut public, ne-a declarat prof. univ. dr. ing. Laurentiu Claudiu Manea, adaugind ca pina atunci nu vor fi date fotografii ale inventiei.

Masina poate folosi trei tipuri de combustibil: alcool (tuica), benzina si gaz. Consumul estimat este de 4-5 litri de benzina la suta de kilometri in oras, 6 litri la suta daca se foloseste alcool si 5 la suta pe gaz. Trio are o lungime de 2,5 metri si o latime de 1,95 metri. Nu seamana cu nici un tip de masina vazut pe strazile din Romania, promite profesorul Manea. Culorile masinii vor fi cele ale universitatii: albastru si argintiu, culoare cu care va fi vopsita cabina autoturismului. Modelul are 35 de cai-putere si poate atinge o viteza de 120 km/h la motorizarea pe benzina si 60 km/h la motorizarea cu alcool. Motorul este compus din trei cilindri si este racit cu apa. 80% dintre piesele folosite pentru Trio sint achizitionate de pe piata romaneasca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.