Daca vei spune "da" primei oferte de salariu facute de angajator, atunci inseamna ca ai renuntat la posibilitatea de a avea o leafa mai mare.

Cand vine vorba de negocierea salariului, un cuvant din doua litere te poate costa mii de dolari. Daca spui "da" primei oferte pe care o auzi, atunci ai aruncat definitiv prosopul fara lupta si ai renuntat la orice speranta ca angajatorul tau sa faca oferte mai bune", scrie "The Times".

Jack Chapman, autor al cartii "Negociaza-ti salariul: cum sa faci 1.000 de dolari pe minut", citat de cotidianul britanic, este de parere ca toti ar trebui sa spunem "hmm" primei oferte. In felul acesta, explica el, te-ai putea ridica de la un salariu minim la unul mediu.

Pauza de efect iti poate mari leafa

In cartea sa, Chapman spune ca prima regula pentru negocierea salariului este sa amani discutia despre suma pana cand angajatorul va avea ocazia sa te cunoasca.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.