Operatia de separare a gemenelor romance, unite in dreptul capului, a fost aminata pentru citeva saptamini pentru ca medicii de la Spitalul pediatric Rainbow nu stiu inca foarte multe despre cit de mult impart fetele din sistemele lor biologice. Medicii trebuie sa stabileasca cum sa actioneze cu sistemul circulator si sa vada daca fetitele impart si acelasi tesut al creierului.

Testele recente au aratat ca "mare parte din singe de la creierul unei fetite nu ajunge direct la inima ei, asa cum ar trebui, ci trece prin inima surorii", a explicat Nathan Levitan, seful Centrului universitar medical. "Desi creierele fetitelor sint lipite unul de altul, nu este clar nici pina acum daca ele impart intr-adevar acelasi tesut de creier", a precizat acesta. Anastasia si Tatiana Dogaru sint nascute in Italia, pe 13 ianuarie 2004, una dintre fetite avind fruntea lipita de ceafa surorii sale. Parintii lor romani, Claudia si Alin, le-au adus pe fete in Cleveland in 6 aprilie, pentru a fi separate printr-o operatie.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.