Cele mai zgomotoase zone din Capitala sint cartierul Ghencea, Militari, Bulevardul Magheru si zona dintre Bulevardul Titulescu si Calea Grivitei

70 de decibeli este nivelul mediu de zgomot in Bucuresti, depasind valoarea maxima agreata la nivelul municipalitatii, de 67 db. Nivelul recomandat este de numai 55 db. Datele au fost sintetizate de Primaria Municipiului Bucuresti, care a intocmit prima harta a gradelor de poluare fonica.

Cele mai zgomotoase zone din Capitala sint cartierul Militari, Bulevardele Magheru si Ghencea, precum si perimetrul cuprins intre Bulevardul Titulescu si Calea Grivitei. Locuitorii din Bulevardul Ghencea suporta un zgomot de peste 80 de decibeli. Stresul fonic este produs de autovehicule, tramvaie si autobuze, dar si de lucrarile care se efectueaza in zona. Pe Bulevardul Magheru, zgomotul atinge 80 de decibeli, iar in zona Mihai Eminescu-Viitorului, 77 de decibeli. Si in zonele Ferdinand-Mihai Bravu se inregistreaza 78 de decibeli, iar in Militari - 75 de decibeli, potrivit masuratorilor. Cea mai linistita zona din Bucuresti este Strada Pascani, din cartierul Drumul Taberei, unde zgomotul atinge maximum 58 de decibeli.

"Deocamdata legislatia nu impune o valoare maxima a zgomotului, aceasta urmind sa se hotarasca in urma analizelor hartilor acustice", a declarat Sorin Nastasa, inspector in cadrul Primariei Capitalei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.