Taxa pentru emisiile de poluanti in atmosfera provenite de la masini, platita de operatorii economici la Administratia Fondului pentru Mediu, va fi eliminata, deoarece, prin corelare cu taxa auto, s-ar ajunge la o dubla taxare, a declarat ministrul mediului, Attila Korodi.

"Noua lege privind organizarea Fondului pentru Mediu elimina taxa pentru emisiile de poluanti provenite de la surse mobile, incasate de la operatorii economici, asa-zisa taxa pe teava de esapament. Noua taxa de prima inmatriculare se coreleaza direct cu emisiile de poluanti si nu mai este normal sa se faca mai faca si aceasta taxare pentru ca, din punctul nostru de vedere, s-ar ajunge la o dubla taxare", a explicat ministrul mediului si dezvoltarii durabile, Attila Korodi, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, proiectul de lege privind organizarea Fondului pentru Mediu se afla in circuitul ministerial de avizare.

Conform Ordonantei de Urgenta 196/2005 privind Fondul pentru Mediu, aprobata prin Legea 105/2006, operatorii economici achita la Fondul pentru Mediu o taxa pentru emisiile de poluanti in atmosfera provenite de la surse mobile - masini. Potrivit actului normativ mentionat, operatorii economici platesc 0,02 lei/kg pentru pulberi, 0,04 lei/kg pentru oxizi de azot si oxizi de sulf, 12 lei/kg pentru plumb, 16 lei/kg pentru cadmiu si 20 lei /kg pentru emisiile de mercur si cele de poluanti organici persistenti.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.