Folclorul autentic a facut lumea sa se inghesuie la primul eveniment al genului din capitala culturala europeana. Saptamina aceasta se deschide Festivalul de jazz, la care sint anuntate nume grele.

Cea de-a XI-a editie a Festivalului "Vara, Vara, Primavara" a reunit, in Pavilionul 2007 din Sibiu, un numar-record de persoane. Au fost atitia doritori de a se bucura de muzica populara incit organizatorii s-au vazut nevoiti sa blocheze intrarea in pavilion dupa umplerea pina la refuz a salii.

Peste 1.500 de spectatori au venit la spectacol chiar din prima seara, cea dedicata debutantilor. "Vineri seara, desi spectacolul incepea la 6, coada la intrare se formase de la 5. Ne-au dat drumul in pavilion la 6 fara un sfert, iar la 6 au inchis. Intrarea a fost libera, asa ca au fost multi amatori", a spus Lavinia, o spectatoare. In cea de-a doua seara, cea a vedetelor, in pavilionul cu o capacitate de 1.164 de locuri s-au inghesuit aproape 1.800 de persoane.

Din public au facut parte atit oficialitati ale capitalei culturale, cit si oameni simpli. Tineri si mai putin tineri, toti au cautat un loc in pavilion si nu putini au fost cei care au ales sa stea pe jos sau in picioare pentru a se bucura de muzica. La final, unii nu au plecat cu mina goala, deoarece citeva huse cu insemnele capitalei culturale au disparut de pe scaunele din cort.

Greu de departajat

Festivalul a adus pe scena 23 de tineri aspiranti la statutul de vedeta si multe nume mari ale muzicii populare. "Concurentii au fost foarte bine pregatiti, departajarea a fost foarte greu de facut, pentru ca vocile au fost foarte bune. Ne bucuram ca, datorita calitatii competitiei, specialistii compara acest concurs cu cele de top, de la Mamaia, si cu Festivalul «Maria Tanase»", a declarat Silvia Macrea, directorul festivalului. Competitia a fost cistigata de Stana Stepanescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.